Griechische Delegation an Hochschule

Im Rahmen eines EU-Projektes wurde die Hochschule für Agrar- und Umweltpädagogik am 26. November 2015 von einer Griechischen Delegation besucht. Bei dem Treffen standen die Themen Grüne Pädagogik, Green Care und der Hochschullehrgang Wildkräuter und Arzneipflanzen im Mittelpunkt.

Greek Delegation at the University College for Agrarian and Environmental Pedagogy

The University College for Agrarian and Environmental Pedagogy was visited by a Greek delegation. It was part of the European Erasmus+ Program that was proposed by the Greek Lifelong Learning Center Epimorfotiki Kilkis. The project “ECO DEVELOPMENT AND MANAGEMENT OF AGRO FOOD SECTOR” is funded by the EU and the National Agency of Greece.

During the project useful products and training tools related to the Agro-Food Sector (aromatic/medical plants and health & food safety) in Greece will be created. In order to receive knowledge, abilities and skills to manage adult education and development cooperation networks, the Greek participants of the project visited the University College for Agrarian and Environmental Pedagogy. They learned about “Green Pedagogy” and the way teachers are prepared for their work in the agrarian and environmental sector. The visitors were informed about the courses “Herbs and Medical Plants”, “Green Care” and “Horticultural Therapy” as well.

Link zu Fotos